![Parfait au caramel Parfait au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA049F38-C6FF-4A3A-BFA7-C550F404B66B/Derivates/e50c590a-176e-48f4-b296-62e818d3e2a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
- 80 g de cacahuètes, grillées et salées
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 5 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert au caramel
1 Std.
Riz au lait caramel
1h 30min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 Min
Sucre glace (200 g)
5 Min
Sauce au caramel
1h 30min
Caramel au beurre salé
1 Std. 45 Min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4 Std. 5 Min
Sauce caramel au whisky
35min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Fontainebleau et coulis de fraises
5h 10min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Glace au caramel au beurre salé
14h