Parfait au caramel

Parfait au caramel

4.2 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
10 parts

Składniki

La sauce au caramel
  • 250 g de sucre en poudre
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
  • 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
  • 80 g de cacahuètes, grillées et salées
  • 500 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 5 jaunes d'œufs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6 g
Kalorie 1801 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...