Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en une seule pièce (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à soupe vinaigre
Le parfait
- 80 g de cacahuètes, grillées et salées
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 5 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 Std.
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4j 5 menit
Caramel au beurre salé
1 Std. 45 Min
Crème dessert au caramel
1j
Sauce au caramel
1j 30 menit
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12 Std. 30 Min
Brownies au caramel
1j 20 menit
Sundae au coulis de fruits rouges
13 godz.
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2j 30 menit
Sauce caramel au whisky
35 Min
Glace au caramel au beurre salé
14h