Légumes d'hiver, sauce aux épices tandoori

Légumes d'hiver, sauce aux épices tandoori

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • de gros sel
    1 c. à café
  • de pommes de terre, type rattes coupées en deux
    400 g
  • blancs de poireau coupés en tronçons de 5 cm
    2
  • d'eau
    1050 g
  • de salsifis coupés en tronçons
    500 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • oignon coupé en huit
    1
  • de gingembre frais (5 cm)
    15 g
  • d'épices tandoori (voir "Conseil(s)")
    2 c. à café
  • sel
  • poivre moulu
  • de crème de soja semi-épaisse
    250 g
  • de pousses d'épinards équeutées
    200 g
  • feuilles de shiso (opcjonalnie) (en magasin asiatique)
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 399 kcal / 1670 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...