Légumes d'hiver, sauce aux épices tandoori

Légumes d'hiver, sauce aux épices tandoori

3.7 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 1 c. à café de gros sel
  • 400 g de pommes de terre, type rattes coupées en deux
  • 2 blancs de poireau coupés en tronçons de 5 cm
  • 1050 g d'eau
  • 500 g de salsifis coupés en tronçons
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 oignon coupé en huit
  • 15 g de gingembre frais (5 cm)
  • 2 c. à café d'épices tandoori (voir "Conseil(s)")
  • sel
  • poivre moulu
  • 250 g de crème de soja semi-épaisse
  • 200 g de pousses d'épinards équeutées
  • quelques feuilles de shiso (opcjonalnie) (en magasin asiatique)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1670 kJ / 399 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...