Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de petits encornets entiers, préparés par le poissonnier
- 35 g de chorizo, doux ou fort selon votre goût
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 4 brins de thym citron
- sel
- piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803 kJ / 191 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 Min
Risotto au calamar
1 Std. 30 Min
Seiche à la sauce tomate
1h 15min
Petits encornets à l'ail, artichauts et lard
30 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1h 35min
Calamar à la piperade
35 Min
Encornets à la provençale
55min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15min
Axoa d'agneau
55min
Raie aux câpres
45 Min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 Std. 10 Min
Calamars vapeur à la catalane
35 Min