![Encornets sautés à l'ail et au chorizo Encornets sautés à l'ail et au chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/868EF65F-F826-40E8-AFCA-438C2E64B4DF/Derivates/0876b74b-62f5-4b44-875e-45326762f67a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de petits encornets entiers, préparés par le poissonnier
- 35 g de chorizo, doux ou fort selon votre goût
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 4 brins de thym citron
- sel
- piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803 kJ / 191 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Encornets à la provençale
55 min
Moules à la sauce chorizo
1h
Brandade de morue et persillade
50 Min
Calamars vapeur à la catalane
35 Min
Risotto à l'encre de seiche
1h
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1 Std. 35 Min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 Std. 15 Min
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Seiche à la sauce tomate
1 Std. 15 Min
Calamar à la piperade
35 Min
Lieu noir aux pois chiches, oignon et curcuma
35 Min
Moules marinières au gingembre
25 Min