
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 15 g de beurre et un peu pour les ramequins
- 450 g de champignons frais variés émincés en fines lamelles
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 100 g de crème liquide entière
- 65 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 224.5 kcal / 929.3 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Sód
- 363.8 mg