Wersje kompatybilne
Carpaccio de saint-jacques à la coriandre et huile d'avocat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 brins de coriandre fraîche
- 2 citrons jaunes
- 60 g d'huile d'avocat
- 6 noix de saint-jacques
- 2 avocats
- 1 c. à café de graines de coriandre (opcjonalnie)
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2282 kJ / 554 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 590.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20 min
Ceviche de poisson
30min
Gaspacho poivron-framboise
10 min
Ceviche de daurade au pamplemousse
1 godz. 5 min
Tartelette fine aux épinards, glace poivron-gorgonzola
12h
Estragon-Passion, suprême de volaille basse température (Eric Guérin)
50min
Coques aux herbes, chantilly Passion
30min
Verrines à l'italienne
3h 25 min.
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20 min
Ceviche de dorade
10 min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10 min
Île flottante au foie gras
25 min