Carrot Crêpes with Tomato Sauce

Carrot Crêpes with Tomato Sauce

3.2 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portion

Składniki

  • mozzarella cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • milk
    400 g
    400 g dairy-free milk of choice
  • carrot cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • medium eggs
    3
  • plain flour (see tip)
    100 g
  • olive oil plus extra for frying
    40 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • shallot (approx. 40 g), halved
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves plus extra for garnish
    5 g
  • cherry tomatoes cut in halves
    300 g
  • water
    50 g
  • tomato purée
    10 g
  • fine sea salt
    1 - 2 pinch
  • ground black pepper
    1 - 2 pinch
  • baby spinach, fresh
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 681 mg
Białko 24 g
Kalorie 2099 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...