Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
- 4 jajka
- 70 g oleju
-
100
g ksylitolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
lub 100 g erytrytolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta - 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 679 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto ananasowe
55min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1h 15min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 Std. 30 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Jabłecznik
55min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min