
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
-
4 jajka
-
70 g oleju
-
100 g ksylitolu plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
-
220 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
162.2 kcal /
679 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
23.2 g
Błonnik
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NATURALNIE SŁODKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2 godz.
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min