Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

4.0 323 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 300 g kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4.9 g
Kalorie 957.2 kJ / 228.8 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...