
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kurek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbek czosnku1
-
suszonych pomidorów, w oleju40 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki60 g
-
kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych300 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
228.8 kcal /
957.2 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska