Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
-
20
g suszonych pomidorów
lub 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych - 20 g oliwy z oliwek
- 100 g ziemniaka, pokrojonego na kawałki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 500 g kurek, świeżych, dokładnie oczyszczonych z piasku
- 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 łyżka masła
- 60 - 80 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 544.3 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Zupa krem z pomidorów
40 Min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 Min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z borowików
1 Std. 30 Min