![Zupa krem z kurek Zupa krem z kurek](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/de400643-4379-437a-9b12-6292576cc18e/Derivates/c49ee959ac002c87af70063d466b95c3233ab041.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 300 g kurek, świeżych, dokładnie oczyszczonych
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50
g śmietany UHT, 18% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji - natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 957.2 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 Min
Zupa serowa z porem
30 Min
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 Std.
Holenderska zupa musztardowa
30 Min
Zupa krem z borowików
1h 30min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 Min
Zupa kalafiorowa
30 Min
Masło kurkowe
1h 5 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 Min
Zupa grzybowa
1h 15min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 Min