Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

3.9 276 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbek czosnku
    1
  • suszonych pomidorów, w oleju
    40 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    60 g
  • kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
    300 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
    50 g
    50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 228.8 kcal / 957.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 25.6 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...