Fumet de crustacés

Fumet de crustacés

4.8 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
700 g

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'échalotes
    30 g
  • de carotte coupée en tronçons
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de crevettes crues, décortiquées les têtes seulement
    150 g
    150 g de crevettes cuites, décortiquées, les têtes seulement
  • de langoustines crues, décortiquées, les têtes seulement
    150 g
    150 g de langoustines, cuites, décortiquées, les têtes seulement
  • bouquet garni
    1
  • d'eau
    600 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 700 g

Kalorie 366 kcal / 1508 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1210 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...