![Fumet de crustacés Fumet de crustacés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85A0AC59-BB0C-4910-B3B8-777BE6C9F114/Derivates/2a11f300-f760-42f1-91a4-e4cb0cbdfd55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g d'échalotes
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
-
150
g de crevettes crues, décortiquées, les têtes seulement
lub 150 g de crevettes cuites, décortiquées, les têtes seulement -
150
g de langoustines crues, décortiquées, les têtes seulement
lub 150 g de langoustines cuites, décortiquées, les têtes seulement - 1 bouquet garni
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 700 g
- Kalorie
- 1508 kJ / 366 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1210 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72 godz.
Beurre d'estragon
10min
Chutney d'oignon rouge
24 godz.
Tarama maison, toasts de concombre
3h 25min
Beurres composés
10min
Fumet de poisson
45 min
Fumet de poisson
2 godz. 10 min
Rouille
10min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20 Min
Nage de saint-jacques à la citronnelle
30 min
Bisque de crevettes
30 min