Crémeux et biscuit citron, coulis de fraise

Crémeux et biscuit citron, coulis de fraise

3.8 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

Le crémeux citron
  • de sucre en poudre
    160 g
  • citron jaune non traité le zeste et 50 g de jus
    1
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de fécule de maïs
    ½ c. à soupe bombée
  • de beurre en petits morceaux
    65 g
Les biscuits citron
  • de pâte feuilletée
    150 g
  • farine de blé pour le plan de travail
  • de cassonade
    40 g
  • le zeste d'un citron vert non traité finement râpé
  • d'huile de noix de coco
    15 g
Le coulis
  • de fraises
    250 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • le jus d'1/2 citron vert
  • grains de poivre de Sichuan
    4
Le dressage
  • de fraises coupées en quatre
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453 kcal / 1891 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...