![Fontainebleau et coulis de fraises Fontainebleau et coulis de fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5846E6C6-C7D0-4C0F-9C24-D1BEB3045C90/Derivates/9d1b90a7-935f-4853-9b9a-a45dc7e5603b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fontainebleaux
- 400 g de faisselle
- 350 g de crème liquide entière, bien froide
Le coulis
- 300 g de fraises, en morceaux
- 75 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min
Tiramisu aux fraises
4h 30min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30min
Coulis de framboises
10 min
Glace au litchi, coulis de framboise
6hod. 20min
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2h 30min
Porridge au coulis de fraises
20 min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1 godz.
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 min
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1 godz.
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5 min
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12h