![Glace au caramel au beurre salé Glace au caramel au beurre salé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/482d3c9f-2539-4533-add9-d244dc264605/Derivates/30093224-6a61-4b4d-98fb-ddc8f60d8d8f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourt aux fruits rouges
12 godz. 20 min
Toffees au caramel
2h
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12 Std.
Caramel au beurre salé
1 godz. 45 min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1 godz.
Yaourt à la vanille
12 godz. 20 min
Sauce caramel au whisky
35min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Yaourt nature au Varoma
12 Std.
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h