![Minipavlovas à la crème glacée framboise Minipavlovas à la crème glacée framboise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cf8b9825cda9f97a27a1b31379493f27/Derivates/b935dfecf8d612e5bea86913cf56b57a82211327.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 290 g de sucre en poudre
- 4 œufs, à température ambiante
- ½ c. à café de vinaigre blanc
- 1 ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 20 g de fécule de maïs
- 300 g de framboises fraîches ou surgelées
- 30 g de jus de citron
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
Le jour même
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de fruits rouges frais variés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1389.5 kJ / 332.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 53.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace sundae nappage caramel
3u. 35min
Brownie, choux à la chantilly vanillée
1h 30min
Cabillaud et riz vénéré
55 Min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Nids de trifle au chocolat
30min
Sucre inverti
4 godz. 20 min
Gland à la pistache
1h 30min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2 Std. 25 Min
Jus à la fraise
10min
Jus de pommes
20min
Mousse minute à la framboise
5 min