Crema florentina (de espinacas)

Crema florentina (de espinacas)

4.3 121 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 raciones

Składniki

  • 100 g de puerro cortado en rodajas
  • 50 g de mantequilla
  • 500 g de patatas cortadas en trozos
  • 750 g de agua
  • 500 g de espinacas congeladas
  • 1 lechuga romana (solo las hojas verdes exteriores) troceadas
  • 1 cucharadita de sal
    1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l)
  • 300 g de leche
  • picatostes para acompañar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 178 kcal / 743 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...