Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de puerro cortado en rodajas
- 50 g de mantequilla
- 500 g de patatas cortadas en trozos
- 750 g de agua
- 500 g de espinacas congeladas
- 1 lechuga romana (solo las hojas verdes exteriores) troceadas
-
1
cucharadita de sal
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l) - 300 g de leche
- picatostes para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 743 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema de espinacas y quesitos
30 min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de brócoli
30 min
Crema de espárragos verdes
40min
Sopa de garbanzos con espinacas
30 min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de apio
40min
Crema de acelgas y piñones
45 min
Crema con espinacas
25min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45 min