Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de garbanzos secos
- 1000 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 200 g de cebollas en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de zanahorias troceadas
- 3 dientes de ajo
- 150 g de nabos troceados (opcjonalnie)
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 564 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.75 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 7.49 g
- Błonnik
- 4.73 g
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema Dubarry (de coliflor)
50min
Crema de brócoli
30min
Crema de espárragos verdes
40min
Crema florentina (de espinacas)
45min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de apio
40min
Crema de acelgas y piñones
45min
Crema con espinacas
25min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Sopa de espinacas y patata con flan salado
45min