Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento rojo
- 60 g de aceite de girasol
- 100 g de dados de beicon
- 200 g de arroz de grano largo
- 450 - 500 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de judías negras cocidas (en conserva) (frijoles) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 18.13 g
- Węglowodany
- 53.53 g
- Tłuszcz
- 21.26 g
- Błonnik
- 10.14 g
Alternatywne przepisy
Frijoles refritos
20 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Frijoles puercos
15min
Sopa de judías rojas
35min
Frijoles negros
25 min
Papas, judías y fideos
30 min
Empanadas de verde con queso
1h 15min
Chile vegetariano
1h 5min
Sopa de pollo y cebada con verduras
1h 30 min
Huevos con judías rojas y arroz
40 Min
Caldo de millo
50min
Arepas de huevos pericos
30 min