![Arroz blanco y frijoles Arroz blanco y frijoles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36EF66A5-701E-4681-88E0-425D05367FB9/Derivates/7577999A-77D5-4EB5-A710-B96E189D1390.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento rojo
- 60 g de aceite de girasol
- 100 g de dados de beicon
- 200 g de arroz de grano largo
- 450 - 500 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de judías negras cocidas (en conserva) (frijoles) lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 18.13 g
- Węglowodany
- 53.53 g
- Tłuszcz
- 21.26 g
- Błonnik
- 10.14 g
Alternatywne przepisy
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Arroz con verduras y judías rojas
45min
Caldo de papas
45min
Sopa de pollo y cebada con verduras
1h 30min
Sopa de pasta y judías pintas
40min
Frijoles negros
25min
Frijoles refritos
20min
Huevos con judías rojas y arroz
40min
Guiso de judías blancas con acelgas y maíz para dos
45min
Sopa de patata y cilantro (Pisca andina)
45min
Potaje canario de berros
45min
Potaje de verduras, pasta y alubias rojas
1h