Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 yogures naturales escurridos durante 8-10 horas
- 2 pepinos pelados y sin semillas (cortados en 3 trozos)
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 dientes de ajo
- 1 ramita de menta fresca (solo las hojas)
- 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de vinagre de vino blanco
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 5.05 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 6.75 g
- Błonnik
- 0.35 g
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40min
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10 min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Raita de pepino
10 min
Tabulé - Líbano
2 godz. 15 min
Kofta de carne con salsa de yogur (yogurtlu Köfte)
35 min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15 min
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20 min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2hod. 10min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1h 15min