Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 2 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco
- 220 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo (pelado y sin semillas)
- 100 g de pimiento verde (pelado y sin semillas)
- 100 g de pimiento amarillo (pelado y sin semillas)
- 200 g de tomates pera (pelados y sin semillas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 ramitas de tomillo fresco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
Verduras
- 2 tomates pera (en rodajas de 2 mm)
- 200 g de calabacín (en rodajas de 2 mm)
- 200 g de berenjena (en rodajas de 2 mm)
Vinagreta
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de vinagre balsámico
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1270 kJ / 302 kcal
- Białko
- 3.45 g
- Węglowodany
- 13.88 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 5.08 g
Alternatywne przepisy
Berenjenas a la parmesana
1h
Hamburguesas de portobello
40 min
Pollo tandoor
6 godz. 45 min
Garam masala
5min
Tomates rellenos de arroz a las hierbas
50 min
Pasta "alla Norma"
50 min
Pan de aceitunas
3h
Bollo vegano de jitomate deshidratado
1h
Bruschetta de judías blancas y alcaparras
5min
Tacos de lechuga
1h
Tacos de flor de Jamaica
1h
Tarta tatin de tomates
1 godz. 10 min