Kakaowy budyń jaglany z powidłami
TM5 TM6

Kakaowy budyń jaglany z powidłami

4.0 (187 ocen)

Składniki

  • 60 - 80 g orzechów laskowych, blanszowanych
    lub 60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g kaszy jaglanej
  • 600 g napoju ryżowego, niesłodzonego
    lub 600 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • 30 - 40 g cukru
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 160 - 180 g powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2153 kJ / 514.2 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
84.8 g
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy