Kakaowy budyń jaglany z powidłami

Kakaowy budyń jaglany z powidłami

4.0 202 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • orzechów laskowych, blanszowanych
    60 - 80 g
    60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • kaszy jaglanej
    200 g
  • napoju ryżowego niesłodzonego
    600 g
    600 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • cukru
    30 - 40 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • powideł śliwkowych
    160 - 180 g
  • korzennej przyprawy do piernika
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 514.2 kcal / 2153 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...