Urządzenia i Akcesoria
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych60 - 80 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
200 g kaszy jaglanej
-
600 g napoju migdałowego, niesłodzonego600 g napoju ryżowego niesłodzonego
-
30 - 40 g cukru
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
160 - 180 g powideł śliwkowych
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.8 g
Kalorie
2153 kJ /
514.2 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
84.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 godz.
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Migdałowa quinoa z owocami
30 min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Owsianka kawowa z orzechami pekan i amarantusem
40 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Owsianka z komosą ryżową
15 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min