Soufflé aux artichauts

Soufflé aux artichauts

2.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
  • 30 g de farine de blé
  • 250 g de lait
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de fonds d'artichaut cuits et coupés en morceaux
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 4 œufs jaunes et blancs séparés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.8 g
Kalorie 939 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...