
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
- 30 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fonds d'artichaut cuits et coupés en morceaux
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 4 œufs jaunes et blancs séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 225 kcal / 939 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 9 g