![Soufflé aux artichauts Soufflé aux artichauts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D00DF080-2FD1-412F-B640-7947C7DEA561/Derivates/FD8D08EF-0282-4DFE-8CC4-EBB128C6246C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 30 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fonds d'artichaut, cuits et coupés en morceaux
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 939 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de petits pois
1h
Tortilla aux pois gourmands
45 min
Quiche aux asperges
1u. 15min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Bouillon d'asperge vitaminé
15min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Tarte asperge-ricotta
1h 25 min
Risotto de printemps
55 min
Gratin de courgettes et d'artichauts à la scamorza
1h
Soufflé aux épinards et deux fromages
35 Min
Flan d'épinard
45 min
Fleurs de courgette et de carotte
40min