Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 30 g de farine de blé
- 250 g de lait
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de fonds d'artichaut, cuits et coupés en morceaux
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 939 kJ / 225 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fondue de poireau-fleurs de saumon
1 Std. 45 Min
Poivrons farcis
1j
Champignons farcis
45 Min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2j
Tartelettes printanières aux légumes
1h 10 min
Fleurs de courgette et de carotte
40 min
Aumônières de petits légumes
40 min
Brandade de cabillaud et poireau
40 min
Tarte printanière
50 menit
Poireaux gratinés à la béchamel
1 Std. 15 Min
Chou-fleur en soufflé
55 Min
Lasagne aux épinards et à la ricotta
1 Std. 15 Min