Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 20 g de beurre
- 500 g d'épinards frais
- 20 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 120 g de lait
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1172 kJ / 282 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Flans de poireau
35 Min
Flan d'aubergine
1h
Soufflés de topinambours
55min
Cake aux légumes
1h 15 min
Soufflé de potiron aux épices douces
1h
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20 min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Clafoutis au jambon et aux petits pois
1h 15 min
Carottes au cumin
35 Min
Flan de butternut au citron
50min
Chou-fleur en soufflé
55min
Gratin de courge
1h