Risoto de ervilhas e chouriço

Risoto de ervilhas e chouriço

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dente de alho
    1
  • manteiga
    30 g
  • chouriço cortado em rodelas (200 g aprox.)
    1
  • ervilhas descongeladas
    150 g
  • pimento vermelho cortado em cubos
    150 g
  • vinho branco
    20 g
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • caldo de galinha
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • água
    900 g
  • açafrão-da-índia
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • queijo mascarpone
    200 g
  • folhas de tomilho-limão mais q.b. p/ guarnecer
    2 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 627.5 kcal / 2625.6 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 73.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Sód 967.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...