Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos médios, frios
- 1000 g água
- 2 pés de aneto, só as folhas
- 250 g lombo de salmão s/ pele cortado em pedaços
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 5 g azeite
- 1 c. chá de pimenta rosa
- ½ c. chá de sal
- 3 abacates
- 30 g mistura de rebentos
- 6 fatias de pão de forma torradas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1678.3 kJ / 401.2 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 435.2 mg
Alternatywne przepisy
Salada de peito de pato com vinagrete balsâmico e frutos vermelhos
1h 35 min
Bolo de arroz com manga vegan
11 Std.
Ceviche de camarão com tomate
4h
Poke havaiano
45min
Guisado de gengibre e tomate com camarão
35min
Poke de salmão
1 Std. 30 Min
Gyozas japonesas de porco e gengibre
50min
Bacalhau em sous-vide com risoto de beterraba e limão
2h 10min
Ramen coreano com tofu
50min
Risoto de cogumelos
1 Std. 10 Min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2 Std. 20 Min
Camarão com caril aromático
45min