Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache

Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache

4.5 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

La pâte sablée à la pistache
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    20 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de beurre demi-sel mou, et un peu pour les moules
    150 g
  • d'amandes en poudre
    25 g
  • œuf
    1
  • de pâte de pistache
    2 c. à café
  • de farine de blé
    250 g
La crème d'amande à la pistache
  • de beurre doux mou
    50 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • d'amandes en poudre
    50 g
  • œuf
    1
  • de pâte de pistache
    1 c. à café
Le nappage et la décoration
  • de fraises émincées en fines lamelles
    250 g
  • de confiture de fraises ou autre fruit rouge
    50 g
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 612 kcal / 2560 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...