Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 705 g
- Kalorie
- 5827 kJ / 1394 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12h
Crème glacée vanille-cookies
5h
Glace au chocolat
12h
Sorbet citron vert
12h
Glace au café
12h
Glace stracciatella
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace caramel au beurre salé
12h
Sorbet framboise-girofle
12h
Glace à la pistache
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 Std.
Glace menthe-chocolat
12h