Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 705 g
- Kalorie
- 5827 kJ / 1394 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 147 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace au chocolat
12 godz.
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15min
Sorbet poire avec morceaux
12 godz.
Glace à la pistache
12 godz.
Glace caramel au beurre salé
12 godz.
Glace stracciatella
12 godz.
Sorbet citron vert
12 godz.
Sorbet chocolat
12 godz.
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min
Glace au café
12 godz.
Sorbet framboise-girofle
12 godz.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h