Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pangrattato
- 50 g di vino bianco
- 500 g di pomodori pelati
- 5 g di sale
- 750 g di scampi freschi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2168.3 kJ / 518.3 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 min
Capesante gratinate
30 min
Insalata di mare
1h 30min
Penne al ragù di polpo
1h
Cozze al vino bianco
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Zuppetta di crostacei
40min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Insalata di mare in vasetto
50min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Branzino al cartoccio
1h 10min