Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di pancetta affumicata a cubetti
- 120 g di passata di pomodoro
- 680 g di acqua
- 240 g di lenticchie in scatola, sgocciolate
- 1 pizzico di foglie di alloro secche
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 581 kJ / 139 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50 min
Zuppa di fagioli
40min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Minestra lenticchie e spinaci
50 min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1hod. 10min
Polpette al sugo in vasocottura
1h 30min
Zuppa di piselli spezzati
1h
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12h 10min
Cannellini a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Brodetto all'abruzzese
1hod. 10min
Menù: Capesante gratinate al pepe rosa; Cannelloni con salsa di pesce e Bignè chantilly e melagrana (Bimby Friend)
Brak ocen
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4 godz. 30 min