Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina di grano duro
- 100 g di farina tipo 0 + q.b.
- 170 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Sugo di pesce
- 300 g di acqua
- 1 pizzico di sale grosso
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 2 pomodori a pezzi
- 600 g di pesce intero, eviscerato e pulito (tipo gallinella, scorfano ecc.)
- 50 g di cipolla in quarti
- 2 gambi di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2201 kJ / 526 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini al sugo di spada
30min
Zuppa di pesce tradizionale
1 Std. 30 Min
Sugo al tonno
45min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Baccalà alla livornese
35min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Penne al sugo di calamari
40min
Dado di pesce
1h 40min
Scampi alla busara
35min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo di cozze e vongole
1 Std. 20 Min
Risotto al ragù bianco di mare
30min