Spätzlis au fromage

Spätzlis au fromage

4.5 14 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Le fromage et la pâte
  • 200 g de fromage d'alpage (par ex. L’Etivaz), en morceaux (2 cm)
  • 1 bouquet de persil frais (d’env. 20 g), effeuillé
  • 400 g de farine blanche
  • 100 g d'eau
  • 100 g de lait
  • 4 œufs
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pointes de couteau de de noix de muscade, fraîchement moulue
La rissolée d’oignons
  • 160 g d'oignons en rouelles (2 mm)
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 1 c. à soupe de farine blanche
  • 3 c. à soupe de beurre à rôtir
La finition
  • 2 l d'eau
  • ½ c. à soupe de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 33.7 g
Kalorie 3258 kJ / 778 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...