![Vermicelles Vermicelles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d50b02d6-433d-426e-b239-9f0d6365a469/Derivates/0ea9ad42-5809-4c66-90bf-fe1b4aa160e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 130 g de lait
- 500 g de marrons, surgelés, décongelés
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre
- 1 c. à café de gousse de vanille en poudre, les graines de vanilles grattées, d'une gousse de vanille
- 1 c. à soupe de kirsch (facultatif)
- 8 meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3058 kJ / 734 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Séré aux herbes
10min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Sauce cocktail
5min
Moutarde de Bénichon
40min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15min
Couronne aux herbes et à l’ail
3h 30min
Gâteau du Vully
2h 30min
Beurre aux herbes
5min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Cake aux branches
1h 10min
Sauce à salade à la française
20min