Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de lait
- 500 g de marrons, surgelés, décongelés
- 300 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 100 g d'eau
- 70 g de sucre
- 1 c. à café de gousse de vanille, les graines de vanilles grattées, d'une gousse de vanille
- 1 c. à soupe de kirsch (facultatif)
- 8 meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3058 kJ / 734 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Polenta tessinoise
45 min
Coquins de Linz
3h 15min
Panure
5min
Panure
5min
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Sauce Hollandaise
15min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Soupe bâloise à la farine
1h 10min
Spätzlis au fromage
1h 10min
Risotto aux bolets et au brie
35min