![Grittibenz sucré Grittibenz sucré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69f923ed2f7dd97bed936ad25d5be855/Derivates/dd7cfe1b7f06a849c9caf50429ca7aaa810c2e5a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émietté
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour le plan de travail
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 50 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de raisins sultanines foncés
- 3 c. à soupe d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1ωρ. 15 λεπτ.
Milanais
3h
Nœud au lard
2h 10min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Petits pains du 1er août
1ωρ. 10 λεπτ.
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Croissants au jambon
35 Min
Pain tessinois
1h 50min
Focaccia aux tomates
40 Min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min