Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émietté
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour le plan de travail
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 50 g de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de raisins sultanines foncés
- 3 c. à soupe d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1920 kJ / 456 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Bonhomme en pâte
2h 10min
Miroirs
1 Std. 40 Min
Nœud au lard
2h 10min
Focaccia au romarin
2h 30min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Pain tessinois
1h 50 min.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Focaccia aux tomates
40min
Tresse bernoise
1h 45min