Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage

Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage

4.1 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de gruyère en morceaux (2 cm)
    180 g
  • gousse d'ail
    1
  • de poireaux en morceaux (3 cm)
    500 g
  • de thym, frais effeuillé
    5 brins
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'eau
    600 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2 cubes
  • de pain (par ex. pain paysan, d’env. 80 g)
    4 tranches
  • de vin blanc
    4 c. à soupe
  • de jambon cuit en lanières (1 cm)
    160 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512 kcal / 2143 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...