Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de courge butternut, épluchée, en morceaux
- 100 g d'oignons, coupés en deux
- 10 g de gingembre, frais, épluché
- 20 g de beurre
- 230 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 60 g de gressins
- 100 g de jambon cru, en tranches
- 2 c. à soupe de graines de potiron, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 266 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Soupe au potiron
35min
Velouté orange-courge
35min
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30min
Risotto aux carottes et endives
40min
Velouté de champignons
20min
Soupe aux asperges et à l'aneth
25min
Soupe de légumes
25min
Soupe céleri-pomme
30min
Velouté de tomates au séré
25min
Soupe de potiron
35min
Soupe de carottes à la menthe
35min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50min