![Mousse à la truite Mousse à la truite](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/78897.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes, coupées en deux
- 250 g de filet de truite fumé, en morceaux (env. 4 filets)
- 150 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- ¼ c. à café de sel fin
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 20 tranches de pain de seigle (voir conseil) ou pain brun, coupé en morceaux (Ø 4-5 cm)
- 4 - 5 brins d'aneth fraîche, pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 Std.
Boulettes de viande et sauce aux champignons et au vin blanc
35 min
Sauce béarnaise
15min
Citron frappé au champagne
10 min
Sabayon
15min
Houmous de betterave rouge
10 min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 Min
Salade arc-en-ciel expresse
10 min
Steak tartare
30 Min
Crème de pois
40 min
Curry de poisson
35 min
Mousse au jambon
10 min