Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes, coupées en deux
- 250 g de filet de truite fumé, en morceaux (env. 4 filets)
- 150 g de crème fraîche, min 30% M.G.
- ¼ c. à café de sel fin
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 20 tranches de pain de seigle (voir conseil) ou pain brun, coupé en morceaux (Ø 4-5 cm)
- 4 - 5 brins d'aneth fraîche, pour la garniture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pesto de basilic
10 Min
Sauce choron
20 Min
Massepain
1 Std. 10 Min
Mousse au jambon
10 Min
Canapés aux oeufs
10 Min
Sabayon
15 Min
Involtini de poulet et pesto de tomates séchées
50min
Saumon balsamique et nouilles de courgette
25 Min
Tranche aux prunes
1 Std. 30 Min
Noix de Saint-Jacques et purée de petits pois
25 Min
Crème de pois
40min
Salade arc-en-ciel expresse
10 Min