Velouté de patates douces et brochette de poulet

Velouté de patates douces et brochette de poulet

4.7 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre
    20 g
  • de patates douces épluchées, en morceaux
    450 g
  • d'eau
    900 g
  • cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l chacun)
    2
  • de filets de poitrine de poulet, sans peau en dés (1½ cm)
    300 g
  • de lard dégraissé, en tranches
    120 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de poivre, moulu
    2 pincées
  • de sel
    ½ c. à café
  • de sauge fraîche effeuillée
    1 brin
  • de demi-crème, 25% de matières grasses
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 470 kcal / 1966 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...