Saumon accompagné de salade de fenouil à la pomme

Saumon accompagné de salade de fenouil à la pomme

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

  • citron
    ½
  • de moutarde de Dijon
    1 c. à café
  • de sel
    ¾ c. à café
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'aneth, frais
    1 ½ c. à café
  • filets de saumon frais, sans la peau d'env. 3 cm d’épaisseur (env. 150 g chacun) (voir la rubrique «Conseil(s)»)
    2
  • de poivre, moulu
    ⅛ c. à café
  • d'eau pour immerger les sachets
    un peu
  • d'eau
    1850 g
  • d'acide ascorbique
    1 c. à café rase
    30 g de jus de citron, fraîchement pressé, (équivaut à un demi-citron)
  • de bulbes de fenouil coupés en deux puis en fines tranches
    150 - 200 g
  • oignon rouge (opcjonalnie) (env. 30 g) coupé en deux puis en rondelles fines
    ½
  • pommes coupée en quatre puis en fines lamelles
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 430 kcal / 1803 kJ
Białko 31.3 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...