![Asperges et hollandaise au yogourt Asperges et hollandaise au yogourt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb44d91e-396c-43a9-8761-dad152807c5a/Derivates/e2055735-7797-4fdf-bab0-26bd3d7f6129.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les asperges
- 600 g d'eau
- 950 g d'asperges vertes, tiers inférieur pelé
- ½ c. à café de sel
La sauce hollandaise
- 80 g de beurre, en morceaux
- 30 g de vin blanc
- 10 g de vinaigre balsamique blanc
- 2 jaunes d'œufs (voir conseils)
- ¼ de c. à café de sel
- 150 g de yogourt grec, nature
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Panure
5min
Asperges et sauce tartare au séré
50 Min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45 Min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10min
Salade de crudités
10min
Artichauts à la romaine
50 Min
Gratin de chou-fleur
55 dk
Mousse au thon
5min
Velouté courge-coco
45 Min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45 Min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50 Min
Croissants au jambon
35 Min