Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 140 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 140 g Schweinefleisch, sehnenfrei (siehe Tipp)
- 100 g Kalbfleisch, sehnenfrei
Zubereitung
- 70 g Crushed Ice, (siehe Tipp)
- 50 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für weiße Bratwurst (siehe Tipp)
- 150 g Faschiertes, in Stücken (1 cm), gekühlt
- 1 EL Majoran, getrocknet
- Öl zum EInfetten und Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1476 kJ / 352 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1491 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grobe Streichwurst
13 godz.
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
Steirisches Krenfleisch
2h 45 min
Leberpastete im Glas
4 Std.
Weisse Bratwurstschnecke
14h
Pizza-Leberkäse
14 Std. 20 Min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45 min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2j
Erbsen-Gemüsesuppe (XXL)
1 Std. 15 Min
Altbayerischer Leberkäse
25 Std. 5 Min
Sauerkraut, wild fermentiert
336 Std. 45 Min
Bayerischer Leberkäse
14h 30min