Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachsforellenfilets sous-vide
- 800 g Lachsforellenfilets, ohne Haut (4 Filets)
- 2 EL natives Olivenöl extra
- 4 Prisen Salz
- 4 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 10 - 12 frische Basilikumblätter
- 1500 g Wasser
Gemüsebeilage
- 30 g natives Olivenöl extra
- 300 g Zucchini, in Würfeln (2 cm)
- 70 g Zwiebeln, in Spalten
- 2 Prisen Salz
- 20 Cherrytomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1454 kJ / 347 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkraut
1 Std. 40 Min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Rinderfilets mit Spargel, heurigen Erdäpfeln und Sauce Béarnaise
1 Std. 10 Min
Menü: Rote Rübensuppe, gebackener Karpfen mit Erdäpfel-Vogerlsalat und Lebkuchen-Parfait
Brak ocen
Putenbrust sous-vide mit Kräutern und Paprikasauce
3h 45min
Menü: Rindergulasch mit Semmelknödeln und Cheesecakes
2h 10min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
45 Min
Schalotten andünsten
20 min
Menü: Maronicremesuppe, Rinderfilets mit Sellerie-Erdäpfel-Gemüse und Schokotraum
1h 5min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Pikante Riebelgrießtaler
2 godz. 55 min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50 min