Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachsforellenfilets sous-vide
- 800 g Lachsforellenfilets, ohne Haut (4 Filets)
- 2 EL natives Olivenöl extra
- 4 Prisen Salz
- 4 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 10 - 12 frische Basilikumblätter
- 1500 g Wasser
Gemüsebeilage
- 30 g natives Olivenöl extra
- 300 g Zucchini, in Würfeln (2 cm)
- 70 g Zwiebeln, in Spalten
- 2 Prisen Salz
- 20 Cherrytomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1454 kJ / 347 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinierte Forellen mit Cherrytomaten und Karottenreis
1 Std.
Bratäpfel mit Himbeer-Kokossauce
30 Min
Zander mit Apfel-Gemüse und Salbei
1 Std.
Einfache Gemüsesuppe
40 Min
Ritschert (XXL)
1 Std.
Babyfreundliche Butternusskürbissupppe mit Salbei
35 Min
Rosmarin-Rotwein-Lammschulter mit Rohkostsalat und Ciabatta
15 godz.
Babyfreundlicher Lachsaufstrich
10 min
Blattsalat mit grünem Dressing und Walnüssen
10 min
Rinder-Paprika-Geschnetzeltes mit Tortiglioni
45 Min
Basen-Müsli
10 min
Omas Kärntner Reindling
2h 25min