Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise

Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise

4.7 41 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    7 Stängel
  • Minze, frisch Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Salz
    2 TL
  • schwarze Pfefferkörner
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    5
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    1 Zweig
  • Rosmarin, frisch Nadeln abgezupft
    1 Zweig
  • Olivenöl
    3 EL
  • Hüftsteak vom Rind im Ganzen (siehe Tipp)
    700 - 800 g
  • Wasser
    600 g
  • Cocktailtomaten
    15
  • Karotten
    200 g
  • Erdäpfel
    600 g
  • Kaiserschoten
    150 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen und etwas mehr
    ¼ TL
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Eidotter
    3
  • Weißwein
    50 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Zucker
    1 Prise
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Cayennepfeffer
    1 Msp.
  • Senf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 787 kcal / 3297 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...