Cassoulet mit Lamm und Bohnen

Cassoulet mit Lamm und Bohnen

4.3 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • durchwachsener Selchspeck in Stiften bzw. Scheiben (5-7 mm)
    100 g
  • Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen
    800 g
  • Schmalz
    30 g
  • Karotten
    300 g
  • passierte Tomaten
    200 g
  • Gewürznelke
    1
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Bratwürste, roh in Stücken (2-3 cm, siehe Tipp)
    250 g
  • weiße Bohnen, aus der Dose gewaschen und abgetropft
    300 g
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 610 kcal / 2555 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...