Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1323.8 mg
Alternatywne przepisy
Miso corn purée with almond ricotta
3h 20min
White bean dip with chimichurri
15min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 Std. 20 Min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Macadamia and hemp milk (Post-natal)
2h 5min
Vegan butter
8h 5min
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Black tahini and beetroot hommus
1 Std. 10 Min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min