Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di asparagi teneri e sottili
- 2 tuorli
-
40
g di Grana Padano grattugiato
lub 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato -
50
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte parzialmente scremato - 700 g di brodo vegetale
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale + q.b.
-
200
g di crostini
lub 200 g di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35min
Crema di carote all'arancia
30 min
Crema di asparagi verdi
50min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35min
Crema di piselli
45 min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 min
Vellutata d'inverno
50min
Crema di asparagi e curcuma
35min
Vellutata di asparagi
45 min