Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 600 g di carote a pezzi piccoli (2 cm)
- 2 cipollotti bianchi a metà
- 1 patata a pezzi piccoli (2 cm)
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di succo di arancia
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di zucchero
- 2 cucchiai di acqua
- 2 carote a listarelle
- 8 crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote e pastinaca
50 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Crema di zucchine
30min
Vellutata di mais
20 Min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Crema di lattuga e menta
35 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Vellutata di carote
35 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata di funghi
50 Min
Crema di carote e mandorle
40 Min
Crema di finocchi
35 Min