Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 capesante con il corallo
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di burro
- 500 g di polpa di zucca a tocchetti (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 12 fette di pancetta affumicata
- 1 foglia di alloro secca
- 20 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e scampi
2óra
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50min
Crema di zucca e calamaretti
35p
Vellutata di ceci e gamberi
40 min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1 godz. 30 min
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
25 min.
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1 godz. 50 min
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Crema di topinambur e tartufo
55min