Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 capesante con il corallo
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di burro
- 500 g di polpa di zucca a tocchetti (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 12 fette di pancetta affumicata
- 1 foglia di alloro secca
- 20 g di brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e scampi
2h
Crema di zucca e calamaretti
35 min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1h
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Gazpacho mango e avocado
10min
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1u. 50min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1h 15 min
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50 min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35 min
Vellutata di carote e pastinaca
50 min
Vellutata di asparagi
45 min