Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di stoccafisso ammollato, pulito e a pezzi (4-5 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 2100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 400 g di farina di mais bramata
- 1 cucchiaio di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 15242 kJ / 3643 kcal
- Białko
- 164.8 g
- Węglowodany
- 323.5 g
- Tłuszcz
- 196.7 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Baccalà alla Veracruz
1h
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1 Std. 30 Min
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3h 30min
Crema di ceci con vongole
40min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Mousse di baccalà
45min
Ribollita
2 Std. 30 Min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Baccalà alla ligure
1h
Salsa verde "Bagnet"
15min