Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero, pelata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 250 g di pastinaca, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 30 g di mandorle pelate tostate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine
30 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25 min.
Vellutata di patate e spigola (6-7 mesi)
30 Min
Vellutata di mais
20 Min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Crema di carote all'arancia
30 Min
Vellutata di carote viola
45 min
Zuppa di barbabietole
45 min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1u. 10min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1u. 10min