Vellutata di carote e pastinaca
TM6 TM5

Vellutata di carote e pastinaca

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 80 g di cipolla in quarti
  • 1 pezzettino di radice fresca di zenzero, pelata
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 250 g di pastinaca, pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di mandorle pelate tostate (vedere consigli)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
845 kJ / 202 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy