Urządzenia i Akcesoria
Roasted Cauliflower Houmous
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
cauliflower florets600 g
-
olive oil plus 25 g2 Tbsp
-
ground black pepper to taste
-
garlic clove1
-
tahini60 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
lemon juice1 tsp
-
extra virgin olive oil for garnishing
-
fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
429.5 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
679.4 kJ /
162.4 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled Grated Carrots
45 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce
40 min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Anchovy Breadcrumbs
5 min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2 godz. 30 min
Celeriac Remoulade
Brak ocen
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Brak ocen
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 godz. 30 min
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Salted chocolate and date caramels
2 godz. 5 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min