Urządzenia i Akcesoria
Roasted Cauliflower Houmous
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
cauliflower florets600 g
-
olive oil plus 25 g2 Tbsp
-
ground black pepper to taste
-
garlic clove1
-
tahini60 g
-
salt plus extra to taste1 tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
lemon juice1 tsp
-
extra virgin olive oil for garnishing
-
fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
429.5 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
679.4 kJ /
162.4 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sumac-spiced Houmous
5 min
Best Basic Houmous
5 min
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 min
Kale, Coriander Pesto and Yoghurt Dip
10 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 godz.
Tahini
25 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2 godz. 20 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Vegan Mayonnaise
15 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min