Roasted Cauliflower Houmous

Roasted Cauliflower Houmous

3.9 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • cauliflower florets
    600 g
  • olive oil plus 25 g
    2 Tbsp
  • ground black pepper to taste
  • garlic clove
    1
  • tahini
    60 g
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • extra virgin olive oil for garnishing
  • fresh parsley leaves roughly chopped, for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 429.5 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 679.4 kJ / 162.4 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...