Wersje kompatybilne
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 6 fresh portobello mushrooms
- 240 g water
- 220 g full cream milk
- 2 tsp olive oil
- 2 dried bay leaves
- ½ tsp dried thyme
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g polenta (see Tips)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 100 g mascarpone cheese
Caramelised onion and Brussels sprouts
- 8 Brussels sprouts, cut into halves
- 1 garlic clove
- 120 g red onion, cut into halves
- 20 g unsalted butter
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1 tbsp balsamic vinegar
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919.7 kJ / 219 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 488.2 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1ωρ. 25 λεπτ.
Eggplant cannelloni
1h 35 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Leek quiche
1h 20min
Mediterranean capsicums
2h
Eggplant with burghul
55 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Fresh tomato tart
40 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1óra 50p
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Eggplant involtini with risotto
1óra 55p