Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
TM5 TM6

Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée

4.2 (12 ocen)

Składniki

  • 100 g brown onions, cut into halves
  • 100 g bacon cubes
  • 500 - 600 g pork tenderloins
  • 2 tsp salt
  • ¼ tsp ground pepper
  • 1 - 1 ½ tsp ground sweet paprika
  • 6 - 8 slices lean bacon, smoked (60-80 g)
  • 500 g preserved sauerkraut
  • 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
  • 3 juniper berries (opcjonalnie)
  • 500 g water
  • 750 g potatoes, cut into pieces (3 cm)
  • 3 tbsp oil, for frying
  • 250 g onions, cut into halves
  • 140 g full cream milk
  • 40 g unsalted butter
  • 2 - 3 pinches ground nutmeg

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2467 kJ / 590 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy